• Сьогодні: Вівторок, 11 Травня, 2021
Інфо ПС

УКРАЇНЦІ – ПОЗА ХЕЛЛОУЇНОМ!

Вже ніби традиційно для української молоді, і не тільки, стало таке собі язичницьке «свято» як хеллоуїн.  Нажаль, цей день для багатьох українців – привід розважитися та стати ближчим до «відьомської ночі». Хеллоуїн став приводом для нічних клубів, ресторанів, студентських вечірок провести «чудовий» захід замість того, щоб згадати «Листопадовий чин», чи християнське свято «Всіх святих». З кожним роком все більше й більше людей відзначає це кельтське свято, не замислюючись над тим, чим воно є. Християни, які ходять до церкви і розважаються на хеллоуїн, і не підозрюють, що коять серйозний гріх. Коли ви святкуєте хеллоуїн, ви вкотре порушуєте християнську мораль, християнську цінність: «Не можете пити чаші Господньої та чаші демонської; не можете бути спільниками Господнього столу й столу демонського» (1 Коринтян 10:20, 21,). Якщо ви свідома людина, свідомий християнин, який вірить в Бога, то ви не будете святкувати день перебирання в нечисть.

Екзорцист о. Андрій Шут пише: «Хеллоуїн — це не забава, і нічого спільного з християнством не може мати. Деякі екзорцисти мають приватну думку, що навіть переодягатися в костюм сатани або біса може бути небезпечним. Найголовніше — це ідея, з якою метою ти це робиш, що тобі це дає, чому ти в цьому береш участь. Демони — вороги життя, вороги порятунку, і тому сама ідея Хеллоуїна не прийнятна для християнина. Навіть якщо ти атеїст, це не означає, що ігри з бісами пройдуть для тебе безслідно.
У своєму служінні я неодноразово стикався з одержимими, які постраждали якраз від дії злих духів, причому як прямої дії їх, так і непрямої, наприклад, якщо раніше хтось в сім’ї займався магією, ворожив, “зціляв” інших людей. 99 відсотків тих людей, які до мене звертаються, вимагають молитви звільнення. Це люди, які безпосередньо мали контакт з різними ворожками, знахарками, або хтось з їхньої сім’ї займався такими речами, або людина мала удавану сповідь, або відійшла від Бога, або укладала угоду з бісом, щоб отримати якісь тимчасові вигоди. Серед цих людей були і ті, які терпіли великий фізичний біль, їх щось крутило, душило, вони сильно кричали.
В першу чергу від даних розваг страждає душа. Тяжкі наслідки таких “розваг” — віддання свого життя, не визнання Бога, — хороша приманка для сатани. Хеллоуїн — свято нечистої сили, створене всупереч вірі в Бога, через нього біси показують своє владицтво, і християнин не може в нім брати участь. Сатана не запитує, йому не цікаво, свідомо або несвідомо ти береш участь в таких “святах”. Ти зайшов на його територію — він задоволений. Бог же творив людину вільною, і тому Бог зважає на вибір людини, біс — ні… Він може тимчасово допомогти людині, але потім обов’язково забере те, що дав: кар’єру, гроші, інші послуги — назад, поверне собі і плюс доведе ту нещасну людину до трагічної смерті, до самогубства, іншого сумного фіналу. Його “послуги“ коштують дуже дорого».

 

Юрій ЛЕВИЦЬКИЙ, «Стоп РАГУЛЬ.Стрий.»

Жовтень31/ 2017

Ваша email адреса не публікується. Поля, обов'язкові для заповнення, позначені *

Ви можете використовувати такі HTML теги та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Звернення єпископів УГКЦ до представників органів державної влади, політикуму та громадянського суспільства України