Як повідомляє авторитетне медичне видання Medicalxpress, за даними американських медиків, ризик виникнення ішемічної хвороби серця знижується в середньому на 8% (якщо вживати шоколад досить регулярно).
“Наше дослідження, в якому взяли участь 336 289 добровольців, показує, що шоколад допомагає підтримувати здоров’я кровоносних судин серця“, — сказав керівник проекту, доктор Чаякріт Криттанавонг з Медичного коледжу Бейлора (Х’юстон, штат Техас). “Попередні дослідження показали, що шоколад корисний як для кров’яного тиску, так і для слизової оболонки кровоносних судин. Я ж хотів подивитися, чи це впливає на кровоносні судини, що живлять серце (коронарні артерії), чи ні. І якщо так, то це корисно чи шкідливо?”, — розповів він.
Коментарs: