На Львівщині в Стрийському районі фермерське господарство «Фаворит КІМ» і компанія «Добра корівка» завершили реконструкцію діючого корівника в с. Фалиш на 300 голів, а також будівництво нової козячої ферми в с. Угерсько на 1 тис. Голів. У цьому ж селі збираються відкрити молокопереробний завод компанії «Добра корівка». Про це повідомили в Стрийській райдержадміністрації.
Представник групи компаній Юрій Швидченко повідомив, що в грудні 2015 року був імпортовано стадо племінних кіз альпійської породи з Франції кількістю 365 голів. В даний час активно ведеться племінна справа і ретельний догляд за тваринами. У кожну ферму заведені комунікації, підключені автоматичні поїлки з теплою водою, і все необхідне для їх комфортного життя. Фахівці ферми постійно працюють над розробкою раціону тварин, і співпрацюють у цих питаннях з колегами з Франції.
«У цьому році в господарстві ми отримали перше« поповнення », а саме приплід від нашого стада. Це вже наші нові «Українська французи». Козенят випаюють їх молоком і переводять в окремі ферми для подальшого зростання », — зазначив він.
Тим часом директор компанії «Добра корівка» Олег Іваник повідомив, що будівництво сучасного молокопереробного заводу планується з використанням новітніх технологій і з дотриманням всіх норм відповідно до системи контролю якості харчової продукції (HASP), яка діє в Європейському Союзі.
«Це, без перебільшення, буде перший європейський молокопереробний сирзавод в Україні. Вже є підписані контракти із закупівлі сучасного голландського обладнання, що важливо для отримання високоякісного продукту. На сьогодні, ми залучаємо найкращих технологів і фахівців з Нідерландів і Франції в освоєнні майстерності сироваріння. Всі отримані навички практикуємо і реалізуємо на міні-сироварні. Уже є перші «смачні» результати. На даному етапі, готуємо повний пакет документів для початку будівництва », — зазначив він.
Голова фермерського господарства і співзасновник групи компаній Назар Кміть повідомив, що «основна ідея бізнесу — виготовлення якісного, екологічного продукту з власної сировини».
«Плануємо проводити широкий спектр продукції, починаючи від молодих сирів, таких як фета, моцарелла, адигейський, і закінчуючи сиром пармезан, голландський, гауда і інші. Також цікаво для нас виготовлення йогуртів, морозива з козячого молока, дитячого харчування, і технічні можливості купленого устаткування і проект заводу це передбачають », — сказав Назар Кміть.