Китайські вчені вважають, що приготування шашлика може бути смертельно небезпечним для здоров’я, повідомляють «Новости Ю».
Експерти провели дослідження і виявили, що разом із димом від мангалу в організм людини можуть потрапити й канцерогени, що сприяють зародженню ракових клітин.
Можна отримати рак легень, січового міхура і шкіри, просто постоявши поруч із грилем чи мангалом. Річ у тім, що м’ясо складається з м’язових і жирових тканин. Під дією високих температур амінокислоти та інші компоненти скапують на гаряче вугілля і перетворюються на поліциклічні ароматичні вуглеводні. Ці випари здіймаются вгору разом із димом і осідають на відкритих ділянках шкіри.
Як зазначають китайські вчені, дія цих випарів на шкіру більш небезпечна, ніж дія диму на легені.
ШАШЛИК ІЗ… РАКОМ

- Залишити коментар