• Сьогодні: Вівторок, Жовтень 16, 2018
Інфо ПС

ШАШЛИК ІЗ… РАКОМ

Китайські вчені вважають, що приготування шашлика може бути смертельно небезпечним для здоров’я, повідомляють «Новости Ю».
Експерти провели дослідження і виявили, що разом із димом від мангалу в організм людини можуть потрапити й канцерогени, що сприяють зародженню ракових клітин.
Можна отримати рак легень, січового міхура і шкіри, просто постоявши поруч із грилем чи мангалом. Річ у тім, що м’ясо складається з м’язових і жирових тканин. Під дією високих температур амінокислоти та інші компоненти скапують на гаряче вугілля і перетворюються на поліциклічні ароматичні вуглеводні. Ці випари здіймаются вгору разом із димом і осідають на відкритих ділянках шкіри.
Як зазначають китайські вчені, дія цих випарів на шкіру більш небезпечна, ніж дія диму на легені.

Травень27/ 2018

Коментарs:

Ваша email адреса не публікується. Поля, обов'язкові для заповнення, позначені *

Ви можете використовувати такі HTML теги та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Звернення єпископів УГКЦ до представників органів державної влади, політикуму та громадянського суспільства України